063 88 33 220   ||   tivi.press@gmail.com
0677 70 70 70   ||   kancelarijazavencanja@live.com

10 godina Kolektivnog venčanja


Prva „SVADBA ZA MAŠTANJE” održana je 1999. godine. Vremenom je ova akcija neprofitabilnog karaktera, prerasla u turističku, privrednu, kulturnu i humanitarnu manifestaciju.

Tokom deset godina održavanja manifestacije venčalo se oko hiljadu parova iz Srbije, Republike Srpske, Makedonije, Crne Gore, Kanade, Švedske, Danske, a bila je i jedna nevesta iz Kine.

– Dužnost Grada Beograda je, između ostalog da promoviše i vrednosti poput braka i porodice i ovo je manifestacija kojom se to potvrđuje. Ovih 200 parova, koji su došli iz svih krajeva sveta svojim emocijama i ljubavlju ulepšali su naš grad i još jednom potvrdili moto „Beograd je svet” – rekla je Radmila Hrustanović, pomoćnik gradonačelnika Beograda.

Organizaciju i realizaciju čitavog programa, uključujući kompletan rad na scenariju i režijisvih ovih deset godina, obavljao je novinar Tivi Melčev, kao glavni urednik porodičnog časopisa i idejni autor projekta.

Od ove godine akciju kolektivnog venčanja organizuje Udruženje novinara Srbije u saradnji sa Radio-Televizijom Srbije i opštinom Savski venac uz podršku „Večernjih novosti” i „Politike”, a pokrovitelj je, od samog nastanka manifestacije, Skupština grada Beograda.

Ako imate pitanje ili komentar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *