063 88 33 220   ||   tivi.press@gmail.com
0677 70 70 70   ||   kancelarijazavencanja@live.com

ISTORIJAT

„KOLEKTIVNO VENČANJE – SVADBA ZA MAŠTANJE” ®

Muzičko-scenska postavka manifestacije „KOLEKTIVNO VENČANJE – SVADBA ZA MAŠTANJE” ®  ima svoju tradiciju i ugled koji se sticao iz godine u godinu – već pune dve decenije!

Ideja za „KOLEKTIVNO VENČANJE” ® nastala je davne, 1999. godine u toku NATO bombardovanja.

Osmišljena je kao svojevrsna poruka ljubavi i prijateljstva, kao ohrabrenje mladima da ljubav može da pobedi svaku nepriliku, ali i kao potreba da se pomogne mladim bračnim parovima koji prvi put stupaju u bračnu zajednicu i obezbedi venčanje koje će mladencima ostati u pamćenju čitavog života.

Akcija je neprofitabilnog karaktera, organizuje se jednom godišnje, uvek u mesecu maju. Ima za cilj da propagira bračnu zajednicu kao jednu od najviših društvenih vrednosti, ali i da doprinese obogaćenju kulturnog, turističkog i privrednog sadržaja Beograda.

Tokom svih ovih godina održavanja manifestacije venčalo se preko hiljadu parova iz Srbije, Republike Srpske, Makedonije, Crne Gore, Kanade, Švedske, Danske, a bila je i jedna nevesta iz Kine.

Vremenom, „KOLEKTIVNO VENČANJE” ® je preraslo u turističku, privrednu, kulturnu i humanitarnu manifestaciju u kojoj je mladencima obezbeđeno potpuno BESPLATNO VENČANJE! Besplatne venčanice za mlade, šminka i frizura, video materijali i fotografije, prenoćište u hotelima u Beogradu, hrana i piće i brojni pokloni i mnogi dodatni popusti kod partnera projekta.

Dve stotine parova mladenaca, uz učešće brojnih pevača, glumaca, folklornih ansambala – čine sadržaj programa u televizijskoj emisiji koja se emituje na RTS-u 1 u kojoj bračni parovi ceremonijalno potvrđuju svoje sudbonosno – DA!

Skupština grada Beograda pokrovitelj je akcije „KOLEKTIVNO VENČANJE” ® svih ovih dvadeset godina. Udruženje novinara Srbije i Radio Televizija Srbije su organizatori ove manifestacije, uz podršku dnevnih novina – „Večernjih novosti” i „Politike” i Adria Medie. 

Organizaciju i realizaciju čitavog programa, uključujući kompletan rad na scenariju i režiji, od prve godine, obavljao je novinar Tivi Melčev, ujedno i idejni autor projekta .