063 88 33 220   ||   tivi.press@gmail.com
0677 70 70 70   ||   kancelarijazavencanja@live.com

Početak 1999.


01-kv_1999

Ova, sada već tradicionalna akcija, prvi put je održana davne 1999. godine u toku NATO bombardovanja. Bila je to poruka ljubavi i prijateljstva, ohrabrenje mladima da ljubav može da pobedi mržnju i bombe…

Manifestacija „KOLEKTIVNO VENČANJE – SVADBA ZA MAŠTANJE” ® nastala je i kao potreba da se pomogne mladim bračnim parovima koji prvi put stupaju u bračnu zajednicu i obezbedi venčanje koje će mladencima ostati u pamćenju čitavog života.
Akcija je osmišljena da bude neprofitabilnog karaktera, organizuje se jednom godišnje, uvek u mesecu maju. Ujedno ima za cilj da propagira bračnu zajednicu kao jednu od najviših društvenih vrednosti, ali i da doprinese obogaćenju kulturnog, turističkog i privrednog sadržaja Beograda.

– Te prve godine zajedničko DA, uprkos bombama i razaranjima, reklo je 19 parova. Bila je to pobeda ljubavi i života i ona traje i danas. Ovakvi događaji vraćaju atmosferu i raspoloženje u ne baš uvek svetlim trenucima ovog grada i ove države – rekla je Radmila Hrustanović, pomoćnik gradonačelnika, počasni predsednik Organizacionog odbora „KOLEKTIVNOG VENČANJA” ®  (prve četiri godine kao gradonačelnik Beograda).

Čitavu organizaciju i tehničku realizaciju (uz scenario i režiju) obavljao je novinar Tivi Melčev,  idejni tvorac i direktor „SVADBE ZA MAŠTANJE”, dugogodišnji glavni urednik „Praktične žene”, najtiražnije i najstarije porodične revije u našoj zemlji (i u Jugoslaviji).

Venčanje je 1999. obavila matičarka Gordana Zorić a prvi Odbor za organizaciju kolektivnog venčanja sačinjavali su: Zoran Dimitrijević, Vićencio Zaknić, Ratko Milošević i Tivi Melčev, prvi predsednik organizacionog Odbora.

Pokrovitelj je Skupština grada Beograda.

Ako imate pitanje ili komentar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *