Историја

Манифестација „Колективно венчање” настала је давне, 1999. године у току НАТО бомбардовања.

Осмишљена је као својеврсна порука љубави и пријатељства, охрабрење младима да љубав може да победи мржњу и бомбе… али и као потреба да се помогне младим брачним паровима који први пут ступају у брачну заједницу и обезбеди венчање које ће младенцима остати у памћењу читавог живота.

Музичко-сценска поставка манифестације „Колективно ТВ венчање – Свадба за маштање” има своју традицију и углед који се стицао из године у годину – ево, више од две деценије!

Акција је непрофитабилног карактера, организује се једном годишње, обично у месецу мају, а није одржана само 2020. године, због епидемијске ситуације са корона-вирусом.

Има за циљ да пропагира брачну заједницу као једну од највиших друштвених вредности, али и да допринесе обогаћењу културног, туристичког и привредног садржаја Београда.

Током свих ових година одржавања манифестације венчало се преко четири хиљаде парова из Србије, Републике Српске, Македоније, Црне Горе, Канаде, Шведске, Данске, а била је једна невеста из Кине и младожења из Костарике.

Временом, акција је прерасла у туристичку, привредну, културну и хуманитарну манифестацију у којој је младенцима обезбеђено потпуно БЕСПЛАТНО ВЕНЧАЊЕ! Бесплатне венчанице за младе, видео и фото успомене, преноћиште у хотелима у Београду, храна, пиће и бројни поклони!

Преко сто парова младенаца, уз учешће бројних певача, глумаца, фолклорних ансамбала – чине садржај програма телевизијске емисије у којој брачни парови церемонијално потврђују своје судбоносно – ДА!

Многи појединци, фирме и установе су својим ангажовањем допринели успеху ове традиционалне манифестације.

Скупштина града Београда покровитељ је акције „Колективно венчање” свих ових година, а Удружење новинара Србије, општина Савски венац и Радио Телевизија Србије су организатори ове манифестације.

Организацију и реализацију читавог програма, од прве године, обављао је новинар Тиви Мелчев, као главни уредник породичног часописа и идејни аутор пројекта, укључујући комплетан рад на сценарију и режији.

Акцију су пратиле и врло афирмативно о њој писале готово све домаће новинске, радио и телевизијске куће. Директан пренос врши Први програм РТС-а.

Call Now Button