Istorija

„KOLEKTIVNO TV VENČANJE – SVADBA ZA MAŠTANJE”

Manifestacija „Kolektivno venčanje” nastala je davne, 1999. godine u toku NATO bombardovanja.

Osmišljena je kao svojevrsna poruka ljubavi i prijateljstva, ohrabrenje mladima da ljubav može da pobedi mržnju i bombe… ali i kao potreba da se pomogne mladim bračnim parovima koji prvi put stupaju u bračnu zajednicu i obezbedi venčanje koje će mladencima ostati u pamćenju čitavog života.

Muzičko-scenska postavka manifestacije „Kolektivno TV venčanje – Svadba za maštanje” ima svoju tradiciju i ugled koji se sticao iz godine u godinu – evo, više od dve decenije!

Akcija je neprofitabilnog karaktera, organizuje se jednom godišnje, obično u mesecu maju.

Ima za cilj da propagira bračnu zajednicu kao jednu od najviših društvenih vrednosti, ali i da doprinese obogaćenju kulturnog, turističkog i privrednog sadržaja Beograda.

Tokom svih ovih godina održavanja manifestacije venčalo se preko četiri hiljade parova iz Srbije, Republike Srpske, Makedonije, Crne Gore, Kanade, Švedske, Danske, a bila je jedna nevesta iz Kine i mladoženja iz Kostarike.

Vremenom, akcija je prerasla u turističku, privrednu, kulturnu i humanitarnu manifestaciju u kojoj je mladencima obezbeđeno potpuno BESPLATNO VENČANjE! Besplatne venčanice za mlade, video i foto uspomene, prenoćište u hotelima u Beogradu, hrana, piće i brojni pokloni!

Preko sto parova mladenaca, uz učešće brojnih pevača, glumaca, folklornih ansambala – čine sadržaj programa televizijske emisije u kojoj bračni parovi ceremonijalno potvrđuju svoje sudbonosno – DA!

Mnogi pojedinci, firme i ustanove su svojim angažovanjem doprineli uspehu ove tradicionalne manifestacije.

Skupština grada Beograda pokrovitelj je akcije „Kolektivno venčanje” svih ovih godina, od 1999.

Organizaciju i realizaciju čitavog programa, od prve godine, obavlja novinar Tivi Melčev, kao dugogodišnji glavni urednik porodičnog časopisa u novinskoj kući  "DUGA" koji je  idejni  autor projekta, uključujući kompletan rad na scenariju i režiji.

Akciju su pratile i vrlo afirmativno o njoj pisale gotovo sve domaće novinske, radio i televizijske kuće. Direktan prenos vrši Prvi program RTS-a.

Call Now Button